keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Lokarin blogi

Herran rauhaa...

Tervehdys täältä Vaasan vankilasta! On kolmannen kirjoituksen aika, kiitos Herralle!

Anteeksianto on aiheeni:

Anteeksianto on todella tärkeä asia kaikille ihmisille. Siitä opettaa Jeesus, kun opetti sitä Isä meidän rukouksessa. Raamatun opetus on selkeä. Kun olemme itse saaneet  synnit  anteeksi, on meidänkin annettava anteeksi sille joka on meitä vastaan rikkonut.
Jos sydämessämme on on anteeksiantamaton asenne, emme voi saada rukousvastauksia. Ja vielä; jos ette anna anteeksi toisille heidän rikkomuksiaan niin ei Jumalakaan anna teille anteeksi.
Ja jos annatte anteeksi niin Jumalankin antaa teille anteeksi.
Tämä asia on tullut meille vangeille tärkeäksi asiaksi ja ja on myös "kinkkinen"kysymys.
Monesti kun olemme vankiveljien kanssa rukoilleet Isä meidän-rukousta, niin olen sanonut että jokainen lause on asiaa. Ettei vaan latelisi turhia sanoja,vaan pikemmin miettisi mitä sanoo. Ja antaa anteeksi kun näin lupaa Herran edessä.
Yksi veli joka  on 30 vuotta lusinut niin kysyi; kun siiviili koittaa ja on uskossa niin miten lähestyä vanhaa riitakaveria?
Oma neuvoni on että anna anteeksi ja rukoile Herralta voimaa antaa anteeksi.
Kuopion vankilassa eräs vanki tuli uskoon ja hänestä tuli veli sillä hetkellä. Hän oli pakoillut velkoja eri vankiloihin mitkä oli minulle velkaa. Päätin antaa kaikki velat hänelle anteeksi. Kiitos Herran!

Täällä Vaasan vankilassa eräs vasta uskoon tullut veli antoi anteeksi yhdelle miehelle joka laittomin keinoin  oli udellut hänen tietojaan Suomen asiakastietorekisteristä. Yleensähän me "linnanjätkät" olemme kostonhimoa täynnä ja häntä jopa virkailija kehoitti ryhtymään toimiin. Mutta uskonveljeni antoi anteeksi ja tokaisi että "parasta lääkettä on antaa anteeksi"
Sitä on positiivisesti ihmetelty koska lakia rikkonut on ex-vanginvartija.
Kokemus anteeksiannosta vaikuttaa myös ihmissuhteisiin. Sen, joka on saanut Jumalalta anteeksi, on luonnollisesti annettava anteeksi muille rajattomasti ja varauksetta.
Yksi asia on Raamatussa mitä ei saa anteeksi on Pyhän Hengen pilkka. Sitä en kehoita tekemään.
Kannustan ja rohkaisen teitä veljet ja sisaret antamaan anteeksi toisillenne ja olkaa ystävällisiä ja hyväsydämisiä toisinanne kohtaan.

Anteeksianto tuo mukanaan varmuuden Jumalan laupeudesta ja armosta.

Siunaten,

Pekka Korkala Vaasan vankila 22.3.15Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.