perjantai 9. tammikuuta 2015

Lokarin blogi

Herran rauhaa...

Tervehdys täältä Vaasan vankilan kristilliseltä osastolta ja armorikasta Uutta Vuotta 2015!

On ensimmäisen kirjoituksen aika. Kiitos Herralle.

Istun tuomiotani tällä hetkellä Vaasan vankilassa, jonne Herra on minut johdattanut. Tätä ennen olin Pelson ja Kuopion vankilassa. Tulin uskoon 2013 elokuussa ja siitä lähtien Jeesus on ollut minun Herrani.Olen saanut seurata häntä sisäisesti vapaana vankilassa. Jeesus Kristus oli minunkin pelastajani ja kuoli ristillä minunkin syntieni vuoksi.

 Sillä minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen, minkä itse olin saanut: että Kristus on kuollut meidän syntiemme tähden, kirjoitusten mukaan,
 ja että hänet haudattiin ja että hän nousi kuolleista kolmantena päivänä, kirjoitusten mukaan (1 Kor 15 3-4)

Näin minäkin sain uuden elämän tultuani uskoon. Vanhassa elämässä ei ollut mitään kehumista. Törkeitä rikoksia; talous, petos, väkivalta ja omaisuusrikoksia... Vankilassa on nyt menty kohta 14 vuotta ja tämä Vaasan vankila on 15 vankila missä olen Suomessa lusinut. Eli vuosia on mennyt hukkaan näitä taloja kierrellessä.

Haluan kertoa blogissani miten Jeesus on muuttanut elämääni radikaalilla tavalla.

Olen päässyt päihderiippuvuudesta eroon, viha ja väkivaltainen käytös on poissa, samoin tupakat ja viina jäi...

Olen saanut seurata vieressä kun moni sisar ja veli on tullut uskon näistä syvistä vesistä. Ja se on iso kontrasti kun vanki tulee uskoon, elämä muuttuu ja saa elää Jeesuksen matkassa.

Sitä varten olemme Jumalan johdatuksena perustaneet sisar ja veljespiirejä Suomen eri vankiloihin. Tällä hetkellä toimii Kuopion, Sukevan, Pelson ja Vaasan vankilassa veljespiirit ja Pelson vankilassa on myös sisarpiiri.
Näissä on hyvä kasvaa uudessa elämässämme Kristuksessa jonka olemme saaneet armosta lahjaksi. Mutta tulen myöhemmin kertomaan näistä sisar-veljespiirin tapahtumista blogissani.

Mitä tänne Vaasan vankilan nyt kuuluu: Olemme aloittaneet kristillisellä  päihdekuntoutusosastolla reilu kuukausi sitten ja meitä on 6 vankia eri puolilta Suomen vankiloista. Hakijoita oli paljon ja kiitos ja kunnia Herralle että tulin valituksi. Kaikki vangit ovat täällä uskossa ja se on hieno asia.
Sisältä kurssilla on seuraava: 2 tuntia päihdehoitoa, 2 tuntia kristillistä toipumisryhmää,2 tuntia  askel opetusta joka on Raamatun mukainen. Lisäksi on liikuntaa, elämänhallintaa, tunneryhmää ja yhteiskuntavalmennusta. Puoli päivää menee myös vankilan järjestämässä työtoiminnassa.
Mielestäni tämä on hyvä että meitä valmistellaan siviiliin monin tavoin. Tässä vankilassa saavat myös vankilähetit käydä selleissä tapaamassa vankeja  ja se on hyvä asia. Voimme keskustella ja rukoilla yhdessä. Luen itse päivittäin Raamattua ja kirjoitan kirjeitä vanki-veljille ja sisarille sekä uskovaisille ihmisille siviiliin. Rukoilen lisäksi paljon. Myös olen huomannut että vankilähetit ovat tykästyneet meihin ja käyvät täällä usein.
Olemme myös vieneet evankeliumia muihin selliosastoihin päivittäin ja olemme saaneet rukoilla monen vangin kanssa kahdestaan sellissä. Pidämme omalla osastolla joka päivä  aamu ja iltarukoushetket sekä luemme Sanaa yhdessä. Se on mahtava asia. Se on harhakäsite etteivät  Suomalaiset vangit olisi kiinnostuneita uskonasioista ja pelastumisesta. Kyllä ovat; Siitä saamme kiittää Jeesusta. Amen.

Pekka Korkala Vaasan vankila 7.1.2015


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.